قبل از بررسی نمودن هر موضوعی بهتر است به طور کلی با مراحل آبکاری نقره آشنا شوید. آبکاری نقره به مجموعه مراحلی گفته می شود که یک فلز با استفاده از نقره پوشش دهی شود و مقاومت آن در برابر ضربه های مختلف افزایش پیدا کند. در بسیاری از موارد از روش های مختلف آبکاری نقره در منزل با هدف درخشان تر شدن ظرف و افزایش زیبایی ظاهری جواهرآلات استفاده می شود. با توجه به این که نقه یکی از بهترین نوع فلزها از نظر قیمت و میزان درخشندگی است از آن در ساخت زیورآلات و ظروف تزئینی استفاده می شود.
بهترین فلز برای آبکاری ظروفی از جنس مس و … نقره می باشد و مهم ترین دلیل آن هم قیمت پایین تر نقره از فلزهایی همانند طلا و رودیوم می باشد. نقره ویژگی های بسیار برتری نسبت به سایر فلز ها دارد که از مهم ترین آن ها می توان به سطح درخشندگی بالا، قیمت پایین تر از طلا، مقاومت بالا در برابر اکسیداسیون و … اشاره کرد.
فرآیند آبکاری نقره نیز همانند آبکاری سایر قطعات با ارزش و گران بها انجام می شود، به این صورت که قعطه ی مورد نظر را در الکترولیت قرار داده و با استفاده از جریان الکتریکی رسوب شدن یون های فلز نقره بر روی سطح فلز مورد نظر را امکان پذیر می سازند و در نهایت قطعه ی مود نظر شست و شو داده شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
در این قسمت از مقاله به بررسی ویژگی های آبکاری نقره می پردازیم.
به طور کلی ویژگی های مهم آبکاری نقره عبارت اند از:
مهم ترین مشکلاتی که افراد هنگام استفاده از زیورآلات و ظروف نقره با آن رو به رو می شوند، سیاه شدن قطعه ی مورد نظر و تیره شدن رنگ آن است. سیاه شدن نقره یک امر طبیعی است و علت اصلی آن واکنشی است که نقره با اکسیژن موجود در هوا می دهد و به اصطلاح فرآیند اکسیداسیون اتفاق می افتد. از دیگر پاسخ هایی که برای سوال رایج علت سیاه شدن نقره چیست وجود دارد این است که وجود یکسری آلودگی های موجود در هوا و همچنین در معرض رطوبت قرار گرفتن قطعه های نقره میتواند دلیل سیاه شدن نقره باشد.
بهتر است قطعات نقره ای از برخورد با موادهای شیمیایی همانند عطر، ادکلن، وایتکس و … دور بمانند. در صورتی که زیورآلات توسط آلودگی های موجود در هوا لکه دار شوند و حالتی تیره را به خود بگیرند به راحتی قابل پاک شدن هستند اما اگر در اثر برخورد با عرق بدن و یا سموم آن تیره شوند باید از روش های آبکاری نقره جهت ایجاد درخشندگی آن استفاده شود.
در این قسمت از مقاله در ارتباط با روش های موجود و مورد استفاده جهت آبکاری نقره در منزل یکسری اطلاعات را مورد بررسی قرار می دهیم.
اگر شما در ارتباط با روش های موجود آبکاری نقره در منزل جست و جو کنید، بدون شک روش هایی همانند استفاده از خمیر دندان، سرکه و بسیاری از موارد دیگر را دریافت خواهید کرد که البته تمامی این موارد بدون کاربرد نمی باشند و استفاده از تعدادی از آن ها می تواند درخشندگی اول نقره را بازگرداند اما مشکلی که در استفاده ی این روش ها وجود دارد این است که استفاده از این گونه روش ها می تواند سبب ایجاد یکسری آسیب از جمله تغییر در عیار نقره و .. شود. دو روش رایج آبکاری نقره در منزل و تمیز کردن آن عبارت اند از:
معمولا کمک گرفتن و آبکاری نقره در منزل نیز هزینه ی بسیار ناچیزی را دارد. در صورت لزوم می توانید قطعه ی نقره را به نقره فروشی برده و خواستار آبکاری آن شوید البته این کار بیشتر برای زیورآلاتی انجام می شود که جنبه ی جواهر و ظرافت زیادی دارند.
در این قسمت به بررسی بهترین روش نگهداری نقره می پردازیم.