خدمات آبکاری قطعات ریز پلاستیکی در شرکت آبکاری ظریف

بیستمین نمایشگاه صنعت تهران
۱۳۹۹-۰۵-۱۸

خدمات آبکاری قطعات ریز پلاستیکی در شرکت آبکاری ظریف

آبکاری قطعات ریز پلاستیکی

آبکاری انواع فلزات و پلاستیک یکی از روش هایی است که به واسطه آن می توان شکل و فرم بسیاری از اجسام را به حالت دلخواه و مورد نیاز بشر تغیر دارد و از مهم ترین مزایای آن می توان به مقرون به صرفه بودن آن اشاره کرد. شرکت آبکاری ظریف به عنوان اولین شرکت ارائه دهنده خدمات این نوع آبکاری در ایران آماده خدمات دهی به مشتریان می باشد. با ما تماس بگیرید.

آبکاری قطعات ریز پلاستیکی یکی از پر استفاده ترین روش های آبکاری است که در سال های اخیر جایگزین ویژه ای برای سایر مواد مصرفی مشابه بوده است برای کسب اطلاعاتی بیشتر در رابطه با نحوه آبکاری قطعات ریز پلاستیک با ما همراه باشید.

آبکاری قطعات ریز پلاستیکی به چه روشی صورت می پذیرد؟

ساخت اشکال هندسی، طراحی و تولید لوازم سبک و کاربردی، استفاده از لایه پوششی رنگی و از از همه مهم تر در نظر گرفتن شرایط اقتصادی سبب شده که از قطعات ریز پلاستیک برای آبکاری استفاده شود که یک روش کاربردی و مفید می باشد.

در این روش که این روز ها بسیار باب شده است، از لوازم و اجسام به واسه فرآیند آبکاری قطعات ریز پلاستیک های رنگی تفکیک و مورد استفاده قرار می گیرند.

طریقه آبکاری پلاستیک و چگونگی استفاده از آن در صنایع به واسطه متخصیص در سال های پیش به وجود آمده و در حال حاضر به یکی از روش های متداول تبدیل شده است.گفتنی است که آبکاری پلاستیک چهار دانگه نیز بر اساس موارد زیر قابل اجرا می باشد.

 آبکاری قطعات ریز پلاستیک

روش انجام آبکاری پلاستیک چگونه است؟

با توجه به استفاده فراوان از روش آبکاری قطعات ریز پلاستیکی و آّکاری ق از این عملیات در فرایند های زیادی استفاده می شود که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آبکاری پلاستیک در آینه کاری

در این روش ابتدا لازم است که قطعات ریز را با استفاده از تجهیزات در دسترس زبر نموده به این صورت که بر روی سطح آن برش های ریز ایجاد نماید، برای اطمینان بیشتر  می بایست با استفاده از کلرید قلع دو ظرفیتی سطوح مورد نظر را کاملا متناسب با آبکاری حساس نمایند.

در گام بعد باید دو محلول شیمیایی به طور همزمان و بدون وقفه بر روی سطح مورد نظر پاشیده شود که ست صافی و درخشندگی قطعات خواهد شد، گفتنی است که  آبکاری پلاستیک در این روش بنا بر مواد مصرفی قابل تغیر می باشد.

  • لاک های هادی

این روش تنها در زمانی کاربرد دارد که قطعات به صورت شیمیایی قابلیت آبکاری شدن را ندارند، در جنین حالتی می بایست از رزین های آلکید و اپوکسی استفاده کرد که با ذرات میکرونی مخلوط شده اند.

این ذرات می تواند شامل گرافیت، نقره یا پودر فلز باشد به همین دلیل در دسته محلول های هدایت کننده گران قرار می گیرند که البته بسیار کاربردی و مفید هستند.

آبکاری قطعات ریز پلاستیک

  • پوشش تحت خلا

این روش به طرق مختلف قابل اجرا می باشد بر این اساس از روکش های پلاستیکی استفاده می شود که غیر هادی هستند و در اندازه های یک نانومتر تا یک میکرون عرضه خواهند شد. این رو بر خلاف الکتروپلیتینگ روکش نازکی را بر روی سطوع اعمال می نماید و از لحاظ کیفیت و امنیت در سطح بالا تری قرار دارد.

  • الکتروپلیتینگ

به طور کلی آبکاری قطعات ریز پلاستیکی به روش فوق صورت می پذیرد چرا که به عنوان یک راه شناخته شده و متداول می باشد و به دو صورت پوشش دهی الکترولس و الکترولیتی مورد استفاده قرار می گیرد.

در زمان آموزش آبکاری پلاستیک چه نکاتی عنوان می شود؟

از مهم ترین نکاتی که در زمان آبکاری قطعات ریز پلاستیکی باید رعایت شود حفظ امنیت و  انجام مراحل کار به درستی است و در صورت رعایت موارد عنوان شده می توان گام های بعدی را برداشت که شامل موارد زیر هستند:

  • رفع چربی

از جمله مواردی که در تمامی عملیات آبکاری باید مورد توجه قرار بگیری، عدم وجود چربی و آلودگی در سطح مورد نظر می باشد. در این مرحله ابتدا لازم است با استفاده از محلول چربی گیر استفاده نموده چرا که با خروج پلیمر ها از قالب الکتریسیته ساکن موجود در آن ها سبب جذب گرد و غبار و آلودگی می شود.

آلودگی ها می توانند شامل روغن هایی است که برای مرحله تزریق آماده می شوند هستند، و در صورت تماس با سطوح به سادگی به آن های می چسبند. افزون بر مطالب عنوان شده محلول چربی گیری نقش موثری در طول عمر زبری های ایجاد شده دارد.

  • شستشوس اسیدی

با توجه به این که ممکن است در زمان چربی گیری مواد قلیایی وارد به سطح جسم برسد و در نتیجه محلول اسیدی مورد نیاز برای زبر سازی قدرت اسیدی بودن خود را از دست بدهد لازم است که پیش از انجام عملیات زبر سازی اجسام اسید شویی شوند تا فرایند زبرسازی به خوبی انجام گیرد.

  • زبر سازی سطوح

این مرحله جز مهم ترین مراحل انجام آبکاری قطعات ریز پلاستیکی است چرا که سطح مورد نظر برای فرایند آبکاری آماده می شود، در این مرجله به دلیل ایجاد خلل و فرج در سطح جسم میزان چسبندگی افزایش پیدا می کند در نتیجه فلز به خوبی پلیمر ها را جذب می نماید.

گفتنی است که به دو روش شیمیایی و مکانیکی می توان این اقدام را انجام داد که بازدهی روش شیمیایی به دلیل به کار گیری متد خاص، ساختار اکریلو نیتریل استایرن بدون آسیب باقی می ماند و سطوح مورد نظر  با انظباط خاصی زبر می شوند.

در ادامه گفتنی است که روش مکانیکی به دلیل ایجاد آلودگی ها در سطوح منسوخ شده و کاربرد چندانی ندارد.

آبکاری قطعات ریز پلاستیک

  • دفع کروم

برای این که بتوان در هزینه های آبکاری قطعات ریز پلاستیکی صرفه جویی کرد، اسید کرومیک موجود بر روی سطوح دفع شده و قطعات با آب شسته می شوند در این حالت شرایط برای خنثی سازی فراهم می شود.

  • خنثی کردن محلول

برای اینکه بتوان آبکاری شیمیایی را بدون مشکل انجام داد لازم است که تمامی سطوح از اسید کرومیک اضافه پاک شود به همین دلیل با استفاده از محلول خنثی کننده این اقدام صورت می گیرد تا از مخلوط شدن آن با سایر محلول ها در مراحل بعدی جلوگیری شود. گفتنی است که پس از این اقدام می بایست محلول خنثی کننده نیز از روی سطوح پاک شود.

  • حساس کردن قطعه

قلب تپنده آبکاری قطعات ریز پلاستیکی مربوط به مرحله حساس سازی است که بر اساس آن سطح مورد نظر مملو از ذرات ریز پالادیوم می شود که نقش کاتالیزور را در فرایند آبکاری انجام می دهند، در ضمن محلول حاوی ذرات پس از حساس سازی باید کاملا شسته و پاک شوند.

  • سرعت بخشیدن

در این مرحله نمک قلع و هیدروکسید به میزان بیشتری روی سطح پاشیده شده تا از ذرات پالادیوم در برابر نور محافظت کند، البته در مرحله سرعتی نمک ها در محلول آبکاری حل شده و تنها ذرات پالادیوم باقی می مانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *